FOOD PHILOSOPHY


In Greece we are very lucky. 
We have very rich and generous land and seas which are giving us many fresh and delicious ingredient, to create delicious dishes.
Our seas is full of fresh fish, and a wide variety of seafood. The perfect start for the creation of unique dishes.
Our land gives us vegetables, legumes, fruits, herbs, olives, and allows us to choose according to the season the best cooking ingredients. 
We create dreamy dishes that make your visit in Greece an unforgettable gastronomical experience.
In “Pefko Lipsi” restaurant our philosophy is to bring the treasures of the Greek land and sea in your dish. We always choose “local” and ‘seasonal” products.  
We use special local ingredients such as: Goat meat from the farm at Koimisi area in Lipsi, vegetables from Lipsi and Leros and piglets from Lipsi Island. Fish, octopus and squids all are fished from our seas.  Our bread is freshly cooked in the wood oven of the bakery in Lipsi.
Visit us and discover a new world of taste!
Fresh ingredients, local and seasonal are cooked by Pefko Lipsi Team!
"La nostra filosofia alimentare".
In Grecia siamo molto fortunati. Abbiamo una terra molto ricca e generosa, e mari  anche molto ricce e generose, che ci stanno dando molte materie prime fresche e deliziose, per creare piatti indimenticabili.
Il nostro mare è ricco di pesce fresco, e una grande varietà di frutti di mare. L'inizio perfetto per la creazione di piatti unici.
La nostra terra ci offre verdure, legumi, frutta, erbe, olive, e ci permette di scegliere in base alla stagione, i migliori ingredienti di cottura. La nostra fantasia e il nostro desiderio di creare il piatto migliore, integrare le materie prime che abbiamo a nostra disposizione, e ci aiutano a creare piatti da sogno che rendono la vostra visita in Grecia un'esperienza indimenticabile gastronomica.
La nostra filosofia in "Pefko Lipsi" ristorante, è di portare i tesori della terra e della mare  greca nel vostro piatto. Abbiamo sempre scegliere prodotti "locale" e 'stagionale".
Usiamo speciali ingredienti locali, quali: carne di capra dalla fattoria a zona Koimisi a Lipsi, verdure di Lipsi e Leros e suinetti di Isola di Lipsi. Pesce, polpi e calamari sono tutti pescati dai nostri mari. Il nostro pane viene cucinato nel forno a legna del forno a Lipsi.
Venite a trovarci e scoprire un nuovo mondo di gusto!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου